Hoe meer bloemen op kantoor hoe beter

Duoplant - bloemen op kantoor

Een goede maandagmorgen werkende lui, er staat jullie weer genoeg arbeid te wachten deze week. Chagrijnig? Welnee, zorg gewoon dat je genoeg bloemen op je bureau hebt staan. Ze maken je niet alleen vrolijk, maar zorgen ook voor een positief effect op de communicatie en werkbeleving van jou en je collega’s.

Om je wat op te fleuren op deze maandagochtend hier wat redenen om jou er van te overtuigen een paar boeketten te kopen voor op kantoor. Staan ze er al? Weg met dat chagrijnige humeur dan.

Bloemen maken gelukkig Mensen die zich omringen met bloemen thuis of op kantoor voelen zich gelukkiger, minder gestressed en meer ontspannen. Dat verklaart hoogleraar Charlie Hall, de Ellison Chair in International Floriculture in zijn blog. Het zien van een mooi bosje bloemen verhoogt volgens Hall het optimisme op de werkvloer.

Betere communicatie Een omgeving met bloemen blijkt meer uit te nodigen tot een goed gesprek tussen medewerkers volgens The Emotional Impact of Flowers Studie. Bij grote kantoren daalde de drempel om iets te vragen of een praatje te maken. Dat zorgde weer voor een betere werksfeer en werkbeleving.

Verbetering concentratie Dankzij groen blijkt volgens dezelfde onderzoekers van de Michigan University dat werknemers zich beter concentreren.

Positieve effecten ook op lange termijn Mensen die, thuis of op het werk, langere tijd in aanraking komen met bloemen, hebben minder last van stress en angstgevoelens.Ook dit blijkt uit The Emotional Impact of Flowers Studie.

Bron: Metronieuws